Örömhír

„Jézusom, bocsásd meg nekem mindazt a fájdalmat, amit Testednek, Igédnek és Istenségednek okoztam.” Uram Irgalmazz, Krisztus Kegyelmezz! Szentlélek Védelmezz!

 aldott_kismama_530.jpg

8. nap

Karácsony készül, emberek!

Szépek és tiszták legyetek!

Súroljátok föl lelketek,

csillogtassátok kedvetek,

legyetek újra gyermekek,

hogy emberek lehessetek!

(Wass Albert)


http://kepkezelo.com/images/bqmtb8qm08o6va2oq9jv.gif

Istenem! Szeretnék úgy élni és szolgálni Neked, hogy egy lélekért se érjen vád, hogy valaki miattam nem látott meg Téged! Hálás vagyok azért, hogy mindeddig minden nehézség ellenére megsegítettél, velem voltál és áldásodat árasztottad rám. Szeretnék én is áldáshordozó lenni a kezedben! Ámen


Jézusom, drága Megváltóm! A Veled való kapcsolat megélése a legnagyobb lehetőség ezen a világon arra, hogy életem helyre kerüljön, hogy mások sorsában változás álljon be, ha imádkozom értük, hogy bűneimre bocsánatot nyerjek, ha megbánom azokat. Szeretnék napi kapcsolatban lenni és maradni veled, és tudom, hogy ez csak rajtam múlik. Így áldd meg életemet. Ámen


Jézusom! Te jól ismersz engem. Még azt is tudod rólam, amit senki más nem. Nyitott könyv az életem előtted. Ez nemcsak bűnvallásra, hanem felelősségre is indít engem. Szeretnélek hűségesen képviselni Téged napról napra. Ámen


Mindenható Isten! Köszönettel fogadjuk el kezedből az áldást és alázattal a feddést, mert tudjuk, hogy az is javunkra van. Kérlek Uram, taníts bennünket a türelemre, a jóságra,az engedelmességre és a szeretetre,hogy láthassa a világ,mi Krisztushoz tartozunk.

(M.S.)


Szereteted fénye járja át életemet, Uram! Ámen

 

URam! Add, hogy az vezéreljen utamon, ami épít és szépít, ami növel és emel, nem csak engem, de környezetemet is! Ámen


Uram! Adj otthont mindenkinek, s add hogy mindenki érezhesse saját fészkében a Te szereteted melegét! Ámen


Uram! Bármit is bíztál rám, bárhol is kell dolgoznom, a feladatom az, hogy hűségesen tegyem a dolgom, mint, aki tudja, hogy Te mindent látsz. Köszönöm, hogy átérezhetem ezt a felelősséget! Ámen

 

Uram, irgalmazz nekem!Ámen

 

URam! Köszönöm, hogy szeretsz! Add, hogy szeretetedet továbbadhassam! Ámen


Uram! Segíts, hogy megmaradjak Nálad! Ámen

 


Mária napja

Szűz Mária szeplőtelen fogantatásának a napja, és az ő tiszteletére ezen a hajnalon is megtartott Rorate-mise. (A latin elnevezés a mise szövegében elhangzó "rorate coeli": "harmatozzatok, egek" nyomán keletkezett.) A népi kalendáriumban is helyet kapott decemberi Mária napot régebben Eketiltó vagy Földtiltó Boldogasszony napjaként is emlegették, mivel ekkor már nemigen lehet szántani. Ha a fagy elmarad és sárba enyhül az időjárás, abból karácsonyra jeges időre következtettek. A Mária napi hosszú jégcsap az eljövendő évben szép kendertermést ígért.


Mária napja ~ Földtiltó Boldogasszony napja

A muravidéki Radomasban „Füödtítu Buódogasszon” – Földtiltó Boldogasszony napján nem szabad szántani. Nem is igen lehet már a rossz idő miatt. Baranyában sem tartják ajánlatosnak ettől a naptól kezdve a földek szántását és bevetését.

Idő- és termésjósló nap is december nyolcadika. Ha hosszú a jégcsap – vallják Baranyában –, hosszú szálú, szép kender terem majd a jövő esztendőben. Székelykevén gyümölcsfavesszőt vágnak, a meleg szobában kivirágoztatják karácsonyig, majd a termésre lehet belőle következtetni.

Ami az időjárást illeti, a tapasztalat alapján az a vélemény alakult ki, hogy ha sáros ez a nap, akkor a hónap végén biztosan számíthatunk jégre.
Weblap látogatottság számláló:

Mai: 97
Tegnapi: 147
Heti: 320
Havi: 2 426
Össz.: 283 625

Látogatottság növelés
Oldal: December 8.
Örömhír - © 2008 - 2019 - oromhir.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »